Belcanto BX-410 Flute

  • Изработка: Никел – Сребро
  • G механизам
  • C – стапало
Категорија

Опис

  • Посребрени корпус и глава
  • Посребрена механика
  • C – стапало
  • Клапни: Затворени клапни (Y-механика)
  • Позиција на G: Поместено G за ергономско позиционирање на раката
  • Плоча за усни: овални
  • Завршна изработка: Сребро

Флејта Belcanto BX-410 е сигурен и стилски музички инструмент идеален за почетници во светот на музиката. Има тело обложено со никел што му дава елегантен изглед и обезбедува долг работен век. Флејтата е опремена со механизам Е, што го олеснува свирењето на звукот со висока Е. Ова го прави доста погодно за учење. Belcanto BX-410 е висококвалитетен инструмент со прекрасен звук кој ќе биде одличен избор за секој почетник во музичкиот свет. Со флејтата е вклучена и сигурна футрола за складирање што ќе го заштити инструментот од оштетување и ќе помогне да се одржува чист и уреден.

Дополнителни информации

Марка

Belcanto

Состојба

Нова