Belcanto BX-950 Bb Clarinet

  • Bohem систем
  • Изработка на корпус: ABS
  • Варијабилен штимонг 440 херци
Категорија

Опис

 

  • Bohem систем
  • Изработка на корпус: ABS
  • Варијабилен штимонг 440 херци
  • Футрола

 

Звукот што го произведува Belcanto BX-950 Bb е импресивен – чист, моќен и полн со нијанси. Неговата способност за динамична изведба и прекрасна проекција го прават совршен за соло изведби, како и за ансамбли и оркестри. Кларинетот се одликува со исклучителна интонација и конзистентност низ сите регистри, што му овозможува на музичарот да ја изрази секоја емоција со леснотија и прецизност.

Дополнителни информации

Марка

Belcanto

Состојба

Нов