Karl Höfner HF-12 Classical Guitar

24.600 ден

Нема на залиха

 

 • Плоча: масивна смрека
 • Гриф: палисандер (Dalbergia latifolia)
 • Произведена во Германија
Категорија

Опис

Спецификации

 • Големина: 4/4
 • Плоча: масивно смрека дрво
 • Страници и дно: anegre
 • Врат: махагони
 • Гриф: палисандер (Dalbergia latifolia)
 • Должина на гриф: 65 cm
 • Ширина на врат: 50 mm
 • 19 прагови
 • Производство: Германија

Идеален студентски модел, препорачан од европската асоцијација на наставници по гитара (EGTA). Заедно со смреката, кедарот е најпосакуваниот вид дрво за изработка на плочата на гитара. Висококвалитетната кедрова плоча во голема мера e тонски зрела уште од самиот почеток. Звучи обемно и респондира имресивно брзо.

Höfner гитарите добиваат многу посакувани награди, како што е германската награда за музички инструмент и неколку препораки од ЕГТА (Европска асоцијација на наставници по гитара).
Во бројни тест-серии, мајсторите на гитари постојано ги тестираат промените во дизајнот и нивните ефекти врз звукот. Резултат се сериите HF и HZ: стабилни инструменти кои нудат одличен сооднос цена-перформанси во однос на звукот и изработката.

Дополнителни информации

Марка

Höfner

Состојба

Ново

Големина

4/4

Тип

Класична / Концертна