Kawai GL-50 Grand Piano

1.598.000 ден

 • 88 клавиши – акрил/фенол
 • Механика > Millenium III
 • Аграфи 1-54 тон 
Категорија

Опис

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Механика> Millenium III
 • 88 клавиши – акрил/фенол
 • Јадро на чеканчиња од махагони
 • Двоен филц на чеканчиња
 • Резонантна плоча од масивна смрека, изострена 
 • Аграфи 1-54 тон
 • Систем за благо спуштање на капак на клавијатура
 • 3 потпирачи за капак
 • Единечни тркалца за ногарки од месинг 
 • Аголно-варијабилен пулт за ноти
 • Штимшток од 11-слојно дрво  
 • 3 педали
 • Должина 188 цм.
 • Ширина 152 цм.
 • Висина 102 цм.
 • Тежина 334 кг.
 • Боја и завршна изработка – црна, висок сјај

Новата GL серија од палетата на полуконцертни пијана на Kawai ги има сите клучни квалитетни карактеристики што ги направија инструментите Kawai претпочитан избор на пијанисти и професори со генерации. Дизајнирани и развиени со цел да обезбедат исклучителен звук и допир на клавијатурата, притоа да задржат долгогодишна конзистентност.

Веќе 90 години, Kawai развива модерни инструменти со нови идеи, иновативни техники и најдобри материјали со цел да ја одржи конструкцијата на пијано на највисоко ниво на современата технологија. Можеме да се потпреме на долгогодишното искуство и традиција и го развивме нашето глобално признато знаење што им дава на инструментите прецизен допир, прекрасен звук и исклучителна долговечност. Ова се важните предности на Kawai инструментите кои ќе ги почувствувате денес и во иднина.

Милениум III механика со ABS CARBON
Напредната употреба на ABS композитот во целата наша механика е една од главните причини зошто инструментите Kawai ја задржуваат цврстината на допирот и на тонот,  долг временски период. Поддржан од многумина професионални пијано-техничари како и преку претходни научни тестирања, веродостојноста на ABS-композитот е докажана во пијаната на Kawai повеќе од 40 години.

 

Дополнителни информации

Тежина 324 кг
Димензии 180 × 152 × 102 cm
Марка

Kawai

Состојба

Ново

Тип

Акустично

Боја

Црна / висок сјај