Kawai K-15 WH Upright Piano

289.000 ден

 • 88 клавиши – акрил/фенол
 • 3 педали – месинг
 • Резонатор – смрека масив
Категории ,

Опис

 • 88 клавиши – акрил/фенол
 • 3 педали – месинг
 • Резонaнтна плоча- смрека масив
 • Механика – Ultra-Responsive™ with ABS Styran Parts
 • Филц на чеканчиња – Hammer Felts Sycamore / Maple
 • Back Posts Four, Fully Laminated
 • Висина – 110 цм
 • Ширина – 149 цм
 • Длабочина – 59 цм
 • Тежина – 196 кг
 • Боја и завршна изведба – Бела висок сјај

ЗВУЧНА ПЛОЧА СО ПРЕМИУМ КВАЛИТЕТ

Звучната плоча и ребрата се сметаат за најважните компоненти за создавањето на звукот на пијаното, при што и употребените материјали и начинот на кој се склопуваат во голема мера влијаат на јачината и на квалитетот на тонот. Звучната плоча на K-15 се произведува со користење на најквалитетната смрека со праволиниски зрнца, внимателно избрана и научно тестирана за да ги надмине бараните стандарди за резонанца на KAWAI, обезбедувајќи исклучителен динамички опсег и извонредна тонска рамнотежа низ целиот звучен спектар.

СОВРЕМЕН ДИЗАЈН АТРАКТИВНА ЦЕНА

Со атрактивен „континентален“ стил и компактен дизајн, K-15 е современ инструмент погоден за денешните модерни средини на живеење. Нудејќи импресивни спецификации по прифатлива цена, овој инструмент претставува исклучителен вовед во квалитетот на KAWAI семејството.

Дополнителни информации

Тежина 196 кг
Димензии 149 × 59 × 110 cm
Марка

Kawai