Kawai K-300 ATX - WH Upright Piano

615.800 ден

 • 88 клавиши – NEOTEX
 • Двоен филц на чеканчиња 
 • Систем за благо затворање: “Soft Fall”
Категорија

Опис

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • 88 клавиши – NEOTEX
 • Механика: Милениум III со ABS-јаглероден композит
 • Двоен филц на чеканчиња / махагони јадро
 • Максимална должина на звучечка жица 1200 мм.
 • Резонантна плоча: масивна смрека, заострена
 • Плоштина на резонантна плоча: 1,39 м2
 • 11 ребра на резонантна плоча
 • 5 столбови на конструкција
 • Тркалца: двојни / месинг
 • Систем за благо затворање на капак: “Soft Fall”.
 • Висина: 122 цм
 • Ширина: 149 цм
 • Длабочина: 61 цм
 • Тежина: 227 кг
 • Боја и завршна обработка: бела / висок сјај

ANY TIME PIANO

Ударот на чеканчињата врз жиците предизвикува вибрација кај жиците и кај резонантната плоча. Така се развива топлиот, природен и незаменлив звук на акустичното пијано. На одличен инструмент, можат пијанистите да музицираат со спонтаност и страст. Сепак, оваа ентузијастичка форма на изразување не е секогаш добредојдена. Секогаш има ситуации и средини во кои свирењето на пијано може да се доживее како вознемирувачко. На пример, кога децата изведуваат пијано вежби во опкружување на други лица. Дури и изведбата на класични дела, може по одредено време да постане вознемирувачка за соседите.

Дополнителни информации

Тежина 234 кг
Димензии 61 × 149 × 122 cm
Марка

Kawai

Состојба

Ново

Тип

Акустично, Дигитално

Боја

Бела / висок сјај