Kawai K-300 Upright Piano

390.000 ден

 • Махагони јадро на чеканчиња
 • Плоштина на резонантна плоча 1,39 м2
 • Систем за благо затворање: “Soft Fall”.
Категорија

Опис

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • 88 клавиши – акрил/фенол
 • Механика: Милениум III со ABS-јаглероден композит
 • Двоен филц на чеканчиња / махагони јадро
 • Максимална должина на звучечка жица 1200 мм.
 • Резонантна плоча: масивна смрека, заострена
 • Плоштина на резонантна плоча 1,39 м2
 • 11 ребра на резонантна плоча
 • 4 столбови на конструкција
 • Тркалца: двојни / месинг
 • Систем за благо затворање на капак: “Soft Fall”.
 • Висина: 122 цм
 • Ширина: 149 цм
 • Длабочина: 61 цм
 • Тежина: 227 кг

Новиот К-300 е базиран на К-3, кој има освоено награди во многу земји во светот. Но, дури и добрите карактеристики сè уште можат да се подобрат. Дрвената конструкција е проширена на 5 столбови и лиената рама е уште поцврсто поврзана со корпусот со дополнителни две потпорни завртки. Резултатот е уште пофундаментален и позаоблен звук, кој е совршено поткрепен од масивната резонантна плоча. Проширените клавиши и неспоредливо прецизната механика Millennium III, даваат најдобра можна контрола во екстремно тивките и во најгласните нијанси.

Дополнителни информации

Тежина 227 кг
Димензии 149 × 61 × 149 cm
Марка

Kawai

Состојба

Ново

Тип

Акустично