Kawai KDP-75 Digital Piano

 • 3-сензорна механика (RHCI)
 • 192-кратна полифонија
 • Аликвотен систем (HI)
Категорија

Опис

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • 88 клавиши / тежинска клавијатура
 • 3-сензорна механика (RHCI)
 • Responsive Hammer Compact I
 • Shigeru Kawai SK-EX Grand Piano
 • 192-кратна полифонија
 • Аликвотен систем (HI)
 • 3 педали со полупедал функција (Sustain, Soft, Sostenuto)
 • Репродукција на 15 различни инструменти
 • Акустички симулатор на механика и корпус
 • Звучeн систем 18W (9W + 9W)
 • Компатибилно со апликација (таблет, смартфон)
 • Стерео приклучок за слушалки х 2
 • MIDI – USB to Host
 • Должина 1360 мм. 
 • Ширина: 405 мм. 
 • Висина 855 мм.
 • Тежина: 36 кг.
 • Боја: црна / бела 

Со светски признанија, Kawai ги задржа традиционалните методи на изработка на пијано, притоа прифаќајќи иновативни технологии за да создаде линија на извонредни дигитални пијана. KDP-75 испорачува неверојатен допир и звук никогаш поблизок до акустичното пијано. Неверојатниот концертен тон е производ на комерцијалната технологија „Harmonic Imaging” на Kawai, која прецизно ја пренесува (sampling) нијансата на секоја нота на акустичното Grand Piano Shigeru Kawai. KDP-75 прави чекор напред со избор на динамични репродукции на инструменти како и фабрички наснимани едукативни композиции (Alfred, Beyer, Burgmuller и Czerny), можност за снимање и репродукција на изведби, метроном, двоен приклучок за слушалки и USB конекција. KDP-75 може да биде управуван со смартфон или таблет, користејќи ја апликацијата „Piano Remote” на Kawai или дополнително проширете ја неговата функционалност со други апликации поврзани со музиката.

Дополнителни информации

Марка

Kawai

Боја

Црна / Бела

Состојба

Ново

Тип

Дигитално