Leonardo LV-1016 Elementary Violin 1/16

5.900 ден

 • Виолина за почетници
 • Големина 1/16
 • Ламинирано дрво
Категорија

Опис

Leonardo LV-1016 е многу прифатлива виолина за почетници кои не сакаат во експерименталната почетничка фаза да инвестираат големи суми. Тоа е комплетен пакет со гудало и куфер. Виолината е лакирана со нитроцелулоза и има гриф и штимери од јавор, обоени во црна боја. Поседува мастер-штимери за лесно штимање на инструментот, што е задолжително за деца и почетници. Ламинираната структура на дрвото нуди добра заштита од удари и пукнатини, што ја прави оваа серија многу погодна и за деца.

Достапни во големини 4/4, 3/4, 1/2, 1/4 , 1/8 и 1/16

 • Големина: 1/16
 • Горна плоча: ламинирана
 • Долна плоча: ламинирана
 • Страници: ламинирани
 • Гриф / штимери: црн лакиран јавор
 • Боја: нитро
 • Заден дел: со интегрирани мастер-штимери
 • Додатоци: гудало, лесен кугер, колофониум

Дополнителни информации

Марка

Leonardo

Состојба

Ново

Големина

1/16

Тип

Акустична