Leonardo LV-1614 Elementary Violin 1/4

12.700 ден

 • Целосно изработена од масивно дрво
 • Подбрадник: абоносово дрво
 • Вклучително футрола и гудало
Категорија

Опис

Leonardo LV-1614 е идеална виолина за ученици и во комбинација со пакетот футрола, гудало и цена, совршен  сет за почеток. Виолината се одликува со фино приспособлив држач за жици и луксузен подбрадник. За изработка на оваа виолина е избирано традиционално дрво. Горната и долната плоча се изработени од масивна смрека, додека страните и вратот на виолината од јаворово дрво. Штимерите и грифот ексклузивно за овој модел се изработуваат од абоносово дрво, со цел да се придаде сериозна нота во производството, да се добие вистинското чувство на допир при музицирање како кај мајсторските виолини, но и да бидат лесни за одржување и за ракување во случај на поправки.

Футролата располага со 2 држача за гудало и преграда за додатоци.

Достапна во големини 4/4, 3/4, 1/2, 1/4 , 1/8, 1/16 и 1/32 

 • Големина: 1/4 за употреба од +- 6-7 години (должина на раката од 48 см)
 • Целосно изработена од масивно дрво
 • Завршна обработка со нитро лак
 • Гудало со абоносов додаток
 • Држач за жици со мастер штимери
 • Подбрадник: абоносово дрво
 • Гриф и штимери: абоносово дрво
 • Футрола со место за две гудала
 • Вклучително калофониум

Дополнителни информации

Марка

Leonardo

Состојба

Ново

Големина

1/4

Тип

Акустична