Martinez MC48S Classical Guitar

18.300 ден

 • Масивна плоча од смрека
 • Pau Ferro гриф
 • Cadete модел 615мм.
Категорија

Опис

Спецификации:

 • Плоча: цврста европска смрека
 • Дно и страни: сапеле махагони
 • Врат: махагони
 • Гриф: pau Ferro
 • Мост: pau Ferro
 • Завршна изработка: висок сјај
 • bracing : вентилатор зацврстување
 • Штимачи: Martinez Gold
 • Жици: Savarez 500 CJ ​​висока напнатост
 • Мензура: 615 мм.
 • Вратен зглоб : 12-ти праг
 • Ширина на гриф: 48,5 мм.
 • Ширина на гриф 12-ти праг: 59,5 мм.
 • Растојание на жици нулти праг: 39,5 мм.
 • Кобилица: 56,5 мм.
 • Горен дел на корпус: 270 мм.
 • Среден дел на корпус: 231 мм.
 • Долен дел на корпус: 356 мм.
 • Должина на корпус: 468 мм.
 • Длабочина на корпус: 83/88 мм.

Најпродаваната гитара на Martinez за ученици и струденти. Совршената Play ability и топлиот но сепак лесен звук се совршени за првите чекори во свирењето гитара. MC-48S има бистар и полн звук со голема палета на звучен обсег. Овој модел го одликува полнотата на звукот во високите тонови, што е својствено на гитарите изработени од цврста смрекина плоча. Страните и задниот дел од махагони го прават звукот лесен и брилијантен.

Моделот Cadete е само малку незабележително помал од моделот Senorita. Мензурата од 615 mm го олеснува свирењето. И покрај својата големина, успешно се прилагодува дури и за возрасните гитаристи.

Совршен влез во светот на гитарите со најлонски жици!

Дополнителни информации

Марка

Martinez