MARTINEZ MC58C Classical Guitar

22.700 ден

 • Класична гитара Cadete модел
 • Кедар масив / индиски палисандер
 • Жици Savarez 500 CJ ​​висока тензија
Категорија

Опис

Спецификации:

 • Плоча: масивен канадски кедар
 • Дно и страни: индиски палисандер
 • Врат: махагони
 • Гриф: индиски палисандер
 • Мост: индиски палисандер
 • Завршна изработка: висок сјај
 • Внатрешна изработка на корпус: вентилатор 
 • Штимачи: Martinez Gold
 • Жици: Savarez 500 CJ ​​висока тензија
 • Мензура: 615 мм.
 • Вратен зглоб: 12-ти праг
 • Ширина на гриф: 48,5 мм.
 • Ширина на гриф 12-ти праг: 59,5 мм.
 • Растојание на жици нулти праг: 39,5 мм.
 • Кобилица: 56,5 мм.
 • Горен дел на корпус: 270 мм.
 • Среден дел на корпус: 231 мм.
 • Долен дел на корпус: 356 мм.
 • Должина на корпус: 468 мм.
 • Длабочина на корпус: 83/88 мм.

Martinez MC58C ја нуди класичната комбинација на дрвени компоненти, во рамките на разумниот буџетен сегмент. Плоча од масивен кедар, комбинирана со страни и заден дел од ламиниран индиски палисандер. Плочата од кедар ѝ дава на оваа гитара топол и благ зачеток на тонот, додека страните и дното од палисандер ги носат похрабрите звучни квалитети, кои се типични за палисандер дрвото. Формирањето на тонот е многу попрецизно отколку со покомпромисната верзија од махагони. Високиот стандард за квалитет на Martinez гитарите, доаѓа повторно до израз низ овој инструмент.

Моделот Cadete е само малку незабележително помал од моделот Senorita. Мензурата од 615 mm го олеснува свирењето. И покрај својата големина, успешно се прилагодува дури и за возрасните гитаристи.

Фантастична гитара која едноставно Ве стимулира да станете подобар гитарист!

Дополнителни информации

Марка

Martinez

Состојба

Ново

Големина

4/4