MARTINEZ MC88SCE Classical Guitar

31.400 ден

 • Класична гитара озвучен модел
 • Смрека масив / индиски палисандер
 • Електроника Fishman Presys Blend
Категорија

Опис

Спецификации:

 • Плоча: масивна европска смрека
 • Дно и страни: индиски палисандер
 • Врат: махагони
 • Гриф: индиски палисандер
 • Мост: индиски палисандер
 • Завршна изработка: висок сјај
 • Внатрешна конструкција на корпус: шпанска
 • Штимачи: Martinez Gold Plus
 • Жици: Savarez 500 CJ ​​висока тензија
 • Мензура: 650 мм.
 • Вратен зглоб : 12-ти праг
 • Ширина на гриф: 51 мм.
 • Ширина на гриф 12-ти праг: 60,5 мм.
 • Растојание на жици нулти праг: 41 мм.
 • Кобилица: 60 мм.
 • Горен дел на корпус: 288 мм.
 • Среден дел на корпус: 246 мм.
 • Долен дел на корпус: 374 мм.
 • Должина на корпус: 484 мм.
 • Длабочина на корпус: 100 мм.
 • Екстензија на гриф: Е и H жица
 • Електроника: Fishman Presys Blend

Martinez MC88SCE е модерната Cataway-верзија на MC88S со потесен врат за подобра свиречка моторика. Вградениот Fishman Presys Blend е систем со двоен начин на озвучување, магнетно превземање на звучни вибрации и дополнителен микрофон, што секако придонесува за значително подобрување на природниот изворен звук. Дополнителниот микрофон буквално му овозможува на целиот систем да дише и ги засилува и најмалите детали. Механиката е попрецизна и изгледа полуксузно. MC88S се одликува со прекрасни спојки од вистинско дрво и одлично изработена кобилица. Дното и грбот од палисандер му даваат на инструментот темна дефиниција и длабочина, додека плочата од смрека обезбедува јасен и волуминозен звук.

Дополнителни информации

Марка

Martinez

Состојба

Ново

Големина

4/4

Тип

Акустистична / Класична / Озвучена