MARTINEZ MC98C Classical Guitar

36.600 ден

 • Класична гитара стандард модел
 • Кедар масив / Bocote
 • Екстензија на гриф: Е и H жица
Категорија

Опис

Спецификации:

 • Плоча: масивен канадски кедар
 • Дно и страни: Bocote
 • Врат: махагони
 • Гриф: абонос
 • Мост: Pau Ferro
 • Завршна изработка: висок сјај
 • Внатрешна изработка на корпус: шпански Fan-Bracing plus
 • Штимачи: Martinez Gold
 • Жици: Savarez 500 CJ ​​со висока тензија
 • Мензура: 650 mm
 • Вратен зглоб: 12-ти праг
 • Ширина на гриф: 52,5 мм.
 • Ширина на гриф 12-ти праг: 62,5 мм.
 • Растојание на жици нулти праг: 44 мм.
 • Кобилица: 59,5 мм.
 • Горен дел на корпус: 288 мм.
 • Среден дел на корпус: 246 мм.
 • Долен дел на корпус: 374 мм.
 • Должина на корпус: 484 мм.
 • Длабочина на корпус: 100 мм.
 • Екстензија на гриф: Е и H жица

MC98C е најквалитетната Martinez гитара со ламинирани страни и дно. Прекрасното дрво Bocote кое се користи за страните и за долната плоча ги поседува сите атрибути за резонантното тело да има одлични перформанси. Во комбинација со висококвалитетна масивна плоча изработена од кедар, резултира со финалниот производ, концертно звучна гитара со нијанси во изобилство, која безрезервно реагира на секој допир на гитаристот и продолжува да воодушевува долготрајно низ годините. Абоносовиот гриф значително придонесува за прецизен звук и дефиниција. Висококвалитетната кедарова плоча му дава на звукот топлина и непосредност.

Дополнителни информации

Марка

Martinez

Состојба

Ново

Големина

4/4

Тип

Акустична / Класична / Концертна