Stewart Ellis SE-710ALB Alto Sax

 • Демонтажен корпус
 • Предна F-клапна
 • Висока Fis-клапна
Категорија

Опис

 • Luciano Pisoni кожици со метален резонатор
 • Es-саксофон
 • Прилагодлив држач за палец
 • Предна F-клапна
 • Висока Fis-клапна
 • Завршна обработка: ретро светла бронза 
 • Демонтажен корпус
 • Метален прицврстувач на корпус и тело
 • Навртки за фино подесување
 • Граверски отисок на корпусот
 • Двоен притискач на ниска B и C-клапна
 • Футрола

Изработен е од висококвалитетен месинг со ретро-стилска светло бронзена завршна обработка, што му дава “vintage” изглед и издржливост.

Овој модел е познат по својот богат и топол тон, што го прави погоден за различни музички жанрови, од класична до џез музика.

Има внимателно изработени детали, вклучувајќи украсни гравури на корпусот на саксофонот, кои го истакнуваат неговиот рафиниран изглед.

Дополнителни информации

Марка

Stewart Ellis

Состојба

Нов