Stewart Ellis SE-710L Alto Sax

 • Es-саксофон
 • Прилагодлив држач за палец
 • Завршна обработка: висок сјај
Категорија

Опис

 • Es-саксофон
 • Завршна обработка: висок сјај
 • Демонтажен корпус
 • Метален прицврстувач на корпус и тело
 • Навртки за фино подесување
 • Граверски отисок на корпусот
 • Двоен притискач на ниска B и C – клапна
 • Luciano Pisoni кожици со метален резонатор
 • Прилагодлив држач за палец
 • Предна F-клапна
 • Висока Fis-клапна
 • Алт-саксофон 
 • Футрола

Stewart Ellis SE-710L е направен од висококвалитетни материјали, што му овозможува цврстина и трајност. Завршната обработка е внимателно изведена, со што инструментот изгледа елегантно и професионално.

 Овој модел произведува богат и топол звук, кој е одличен за различни музички стилови, од класична до современа музика. Звукот е чист и прецизен, што е важно за постигнување на правилен музички израз.

SE-710L има добро осмислен дизајн на клучевите и механизмите, што го прави лесен за свирење и удобен за долготренирање. Распоредот на клучевите е интуитивен, што им помага на почетниците брзо да се прилагодат и да научат.

 

Дополнителни информации

Марка

Stewart Ellis

Состојба

Нов