Stewart Ellis SE-710S Alto Sax

 • Предна F-клапна
 • Висока Fis-клапна
 • Es-саксофон
Категорија

Опис

 • Двоен притискач на ниска В и C-клапна 
 • Завршна обработка: посребрен
 • Демонтажен корпус
 • Метален прицврстувач на корпус и тело
 • Навртки за фино подесување
 • Граверски отисок на корпусот
 • Предна F-клапна
 • Висока Fis-клапна
 • Es-саксофон
 • Алт саксофон
 • Luciano Pisoni кожици со метален резонатор
 • Прилагодлив држач за палец
 • Футрола

Stewart Ellis SE-710S алт саксофонот е вистински музички бисер кој плени со својот квалитет и елеганција. Овој инструмент е совршен пример за тоа како може да се комбинираат издржливоста и убавиот звук во едно ремек-дело.

Еден од најголемите адути на Stewart Ellis SE-710S е неговиот богат и топол тон. Овој саксофон е способен да произведе звучен спектар кој е полн и длабок, што е идеално за различни музички стилови. Неговата интонација е стабилна и прецизна, овозможувајќи им на музичарите да се изразат целосно без никакви компромиси.

Дополнителни информации

Марка

Stewart Ellis

Состојба

Нов