Stewart Ellis SE-720ALB Tenor Sax

 • Es-саксофон
 • Тенор саксофон
 • Luciano Pisoni кожици
Категорија

Опис

 • Luciano Pisoni кожици со метален резонатор
 • Es-саксофон
 • Прилагодлив држач за палец
 • Предна F-клапна
 • Висока Fis-клапна
 • Завршна обработка: ретро светла бронза 
 • Демонтажен корпус
 • Метален прицврстувач на корпус и тело
 • Навртки за фино подесување
 • Граверски отисок на корпусот
 • Двоен притискач на ниска B и C-клапна
 • Футрола

Овој модел е дизајниран со посебно внимание на ергономијата, овозможувајќи удобен и природен распоред на копчињата. Механизмот е цврст и реагира прецизно, што го прави погоден за брзи и комплексни пасажи.

Во целина, Stewart Ellis SE-720ALB е респектабилен тенор саксофон кој нуди добар квалитет на изработка и звук по пристапна цена, што го прави популарен избор меѓу музичарите кои сакаат да започнат или да продолжат со своето музичко образование без да инвестираат во многу поскап инструмент.

Дополнителни информации

Марка

Stewart Ellis

Состојба

Нов